Dátum: 2015.02.16

Feladó: Siposné Zsuzsa

Tárgy: Ajándékozások

2012 decemberében megcsörrent a telefonom, s egy ismeretlen férfihang nagyon kedvesen, barátságosan megkérdezte tőlem, hogy Lakásotthonunk számára elfogadunk-e ajándékokat.
A Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület vezetőjeként mutatkozott be. Bevallom sohasem hallottam róluk. Kicsit félve mondtam igent, hisz gyermekeink eleinte tartózkodóak az idegenekkel szemben, meg karácsony tájékán amúgy is sok vendégünk érkezik.
December 15-én megérkeztek vendégeink. Volt ám nagy csodálkozás mind a gyermekek, mind a felnőttek körében. Korhű ruhákban jöttek a vendégeink- ilyet még nem láttunk!
A kezdeti meglepetés hamarosan feloldódott, egy kis idő elteltével már, mint régi ismerősök beszélgettek a gyerekekkel. Kiemelném Babi „nénit” akin először láttam, hogy teljes mértékben elfogadja gyermekeinket az első perctől kezdődően. Aztán az ajándékok átadása után egy-két könnycseppet is láttam elmorzsolni a tagok arcán.
2013-ban már ismerősként jöttek, vendégeket is hoztak magukkal. A kis óvodások műsora nagyon élvezetes volt mindenki számára. Az ajándékozást követő közös játékban úgy elmerültek a gyerekek, hogy a külső szemlélő nem azt látta, hogy vannak fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek, hanem CSAK GYERMEKEK, akik elmélyülten játszanak EGYÜTT! Ez számunkra sokat jelentett.
Az Egyesület tagjai nagyon érdeklődőek voltak a lakásotthon életével kapcsolatban, nem győztünk válaszolni kérdéseikre. Kis idő elteltével már a Tagok ölében ültek a kisgyerekek, a nagyobbak beszélgettek velük.
2014 márciusában ismét örömet szereztek kis lakóinknak az Egyesület tagjai. Szekeres Rita jóvoltából gyümölcssalátát kaptak gyermekeink, melyet jó étvággyal elfogyasztottak.
2014 novemberében Feri-az Egyesület vezetője ismételten felkeresett, azzal, hogy karácsonykor ismét szeretnének eljönni hozzánk, meglátogatni gyermekeinket és ismételten ajándékot hoznának. Érdeklődött, hogy mire lenne szükségünk, s azt ők megpróbálják számunkra megszerezni.
December 20-án már izgalommal vártuk vendégeink érkezését. Az Egyesület négy tagja jött hozzánk karácsonyozni. Babi „néni” azzal kezdte, hogy egy csomó szaloncukrot kiborított az asztalra a gyermekeink nem kis örömére! Aztán kötetlen beszélgetés következett. Annyira egy húron pendültek már a gyerekekkel, hogy szinte csak a fejük tetejére nem mentek fel!!!!!
Aztán sor került az ajándékozásra is. A gyerekek játékokat-ruhákat kaptak. A lakásotthon számára pedig rengeteg tartós élelmiszert hoztak, mellyel megkönnyítik a lakásotthon étkezésének változatosabbá tételét.
Mit is jelent nekünk ez a kapcsolat a Bulcsu Vezér hagyományőrző Egyesülettel? Elsősorban a feltétlen elfogadást említeném. A több éves kapcsolat során az Egyesület tagjai „megtanulták” hogy gyermekeinket nem sajnálni kell - ők nem tudják, hogy fogyatékosok - hanem nagyon szeretni és elfogadni másságukat. Úgy érzem ez teljes mértékben sikerült.
A következő az, hogy a gyermekeink számára hatalmas élmény, öröm, ha meglátogatnak bennünket. Jó kapcsolat más felnőttekkel- ez sokat jelent számukra.
Az adományozásról: Ismereteim szerint nem kevés szervezésbe, utánajárásba került, hogy gyermekeink számára tudjanak adományokat gyűjteni. A sok szabadidő feláldozása, az emberek megnyerése a lakásotthon megsegítésére, a hidegben való gyűjtés mind azt jelenti, hogy az egyesület tagjai tiszta szívvel, őszinte szeretettel teszik, amit vállaltak lakóink életének szebbé varázsolásához.
Nem tudok mást írni, mint hogy KÖSZÖNJÜK!

Rum,2015. február 16.
Siposné Zsuzsa
Rumi lakásotthon vezetője

Új hozzászólás hozzáadása