Cikkek archívuma

Szavazás a kis csikó nevéről!

2012.08.12 10:11
Adjon...!!!! Megkezdődött a ki írt szavazás! Kérjük szavazzatok minnél többen! Ha az első pontban szereplő nevekre szavozól, (csak egyet lehet!!!) akkor azt légyszi írd meg megint az oldalunk, "Vendégkönyv" rovatába! Emlékeztetőül, a győztes név beküldője egy 5 alkalmas lovagló...

Kutyamentés

2012.06.22 17:53
  Adjon...!!! Az állatok mindig is az embert "szolgálták" (feltétel nélkül), de a gondoskodás róla mindig is az emberé volt!!!!! Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, az ne tartson állatot! Ha pedig hibázik ismerje be, és ne a"fellegekbe járjon", vagy bünhődjön!!! Az állat ugyanazt érzi...

A tevékenységünk elismerésének egyik bizonyítéka!

2012.06.12 10:33

Felvonulás, és egyébb tevékenység lovakkal

2012.06.11 14:36
Csapatunk tagja lett egy lótulajdonos Hölgy, aki a fellépésekre szívesen elhozza a lovait,  melyek alkalmassak gyermekek lovagoltatására, felvonulásokra, és meglepetés programokra is.

Ízesítési gyöketek, koncentrátumok

2012.06.11 13:42
  .....Hun gyöket: sárga színvilág, sejtelmesen összecsengő, férfias ízek: 1/1 rész gyömbérgyökér, 1/1 rész vöröshagyma,, 1/1 rész fokhagyma,, 1/2 rész hungyök gyökér és levél, 1/6 rész sárga citromhély, 1/5 rész friss kakukkfű, 1/10 rész fiss tündérfű, 1/10 rész sárga...

Étkeink, ősi elnevezései

2012.06.11 13:38
  Áldos: hosszú levű áldozati étel Üstöny: rövid levű áldozati étel (mint a pörkölt), Töltelény: káposztalevélbe vagy tésztába töltött darált alapanyag, Kötöny: bélbe töltött darált alapanyag, Párolány: párolt készítmény, Föstölény: füstölt készítmény, Sütény: sült...

Mit jelent, az Áldos

2012.06.11 10:16
Az áldos leves magyar elődeink jellegzetes étele volt. Apróra vágott húst foghagymát, zöldségféléket és fűszereket, köztük borsot tartalmazott. Beletették a föld alatti, a földi és a föld feletti világ terményeit. Volt sűrűbb és hígabb leveses változata is. Ünnepi étkezésekkor Isten áldását...

Őseink főzési fortélyai, étkeink, italaink hozzávalói

2012.06.11 10:10
Az ősi magyar konyhát a hun áldozati ételek filozófiájának megismerésén keresztül közelítettük meg. Nézzük, hogy miből és hogyan készültek mindennapi ételeik. Őseink állandó szálláshelyein üstben, bográcsban és kemencékben főztek-sütöttek, amikor azonban úton voltak vagy állataikkal...

A Szer etet

2012.06.11 10:04
  Ebben az egy szóban benne van minden: a családi tűzhely melege, a családanya jelképe, az összetartozás. A család tagjai akkor tartózkodnak szívesen otthon, ha melegséget, szeretetet, találnak. A tűz táplálásából megmaradt nekünk a tűzhely, az étkezés összetartó ereje. Ha a családanya...

A Magyarok Konyhája

2012.06.11 09:48
  Egy nép ételkultúrája éppúgy hozzá tartozik, mint néprajza, zenevilága, hitvilága, nyelve vagy testalkata. Kövi Pál írja. "A népi muzsikához és a népdalkultúrához hasonló érték és páratlan művelődési kincs rejlik a gasztronómiában. Ezt a kincsesbányát fel kell tárnunk, alá kell szállnunk a...
Tételek: 21 - 30 ból 36
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>