Vendégkönyv

Dátum: 2018.03.23

Feladó: Sztàray Andrea

Tárgy: Miatyánk

Néhány hónapja jöttek rá a Vatikánban arra, hogy valami nem stimmel ezzel a sorral: "Ne vígy minket a kísértésbe",
mert az ördög visz a kísértésbe s ezáltal öt szólítjuk meg.
A kísértést úgyse lehet megúszni, az a lényeg, hogy épen kerüljünk ki belöle.
Rögtön beugrott ez az ima, csak már pontosan nem
emlékeztem a szövegére, csak arra, hogy a kísértésen Isten segítségével tudunk átjutni.
Köszönöm, hogy feltöltötték a pontos szöveget, azt, hogy hol és mikor találták és azt, hogy melyik múzeumban látható. Nemcsak szép, hanem igaz is.

Véletlenül találtam rá az oldalukra,mert szeretnék írni egy hangszerröl amit én magamban mongol hegedünek hívok. Amikor beírtam a keresöbe önöket adta ki többek között.

Ausztiában élek. Elmondtam egy osztráknak, hogy velem azt tanították általános iskolában, hogy azért kellett felvennünk a nyugati szokásokat és háttérbe szorítani a magyart, hogy ne tünjünk el a történelem süllyesztöjében. El volt borzadva, hogy hogyan lehet egy kisgyereket arra tanítani, hogy megtagadni önmagunkat helyes dolog.
Azonkívül igy se nagyon kímél és kímélt bennünket a nyugat. Szerintem igenis azért maradtunk meg, mert elödeink átadták a tudásukat.
biztos nagy szeretettel és lelkesedéssel végzik munká-
jukat.
Sok sikert kívánok Önöknek!

Dátum: 2015.02.16

Feladó: Siposné Zsuzsa

Tárgy: Az egyesület és A rumi lakásotthon

2012 decemberében megcsörrent a telefonom, s egy ismeretlen férfihang nagyon kedvesen, barátságosan megkérdezte tőlem, hogy Lakásotthonunk számára elfogadunk-e ajándékokat.
A Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület vezetőjeként mutatkozott be. Bevallom sohasem hallottam róluk. Kicsit félve mondtam igent, hisz gyermekeink eleinte tartózkodóak az idegenekkel szemben, meg karácsony tájékán amúgy is sok vendégünk érkezik.
December 15-én megérkeztek vendégeink. Volt ám nagy csodálkozás mind a gyermekek, mind a felnőttek körében. Korhű ruhákban jöttek a vendégeink- ilyet még nem láttunk!
A kezdeti meglepetés hamarosan feloldódott, egy kis idő elteltével már, mint régi ismerősök beszélgettek a gyerekekkel. Kiemelném Babi „nénit” akin először láttam, hogy teljes mértékben elfogadja gyermekeinket az első perctől kezdődően. Aztán az ajándékok átadása után egy-két könnycseppet is láttam elmorzsolni a tagok arcán.
2013-ban már ismerősként jöttek, vendégeket is hoztak magukkal. A kis óvodások műsora nagyon élvezetes volt mindenki számára. Az ajándékozást követő közös játékban úgy elmerültek a gyerekek, hogy a külső szemlélő nem azt látta, hogy vannak fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek, hanem CSAK GYERMEKEK, akik elmélyülten játszanak EGYÜTT! Ez számunkra sokat jelentett.
Az Egyesület tagjai nagyon érdeklődőek voltak a lakásotthon életével kapcsolatban, nem győztünk válaszolni kérdéseikre. Kis idő elteltével már a Tagok ölében ültek a kisgyerekek, a nagyobbak beszélgettek velük.
2014 márciusában ismét örömet szereztek kis lakóinknak az Egyesület tagjai. Szekeres Rita jóvoltából gyümölcssalátát kaptak gyermekeink, melyet jó étvággyal elfogyasztottak.
2014 novemberében Feri-az Egyesület vezetője ismételten felkeresett, azzal, hogy karácsonykor ismét szeretnének eljönni hozzánk, meglátogatni gyermekeinket és ismételten ajándékot hoznának. Érdeklődött, hogy mire lenne szükségünk, s azt ők megpróbálják számunkra megszerezni.
December 20-án már izgalommal vártuk vendégeink érkezését. Az Egyesület négy tagja jött hozzánk karácsonyozni. Babi „néni” azzal kezdte, hogy egy csomó szaloncukrot kiborított az asztalra a gyermekeink nem kis örömére! Aztán kötetlen beszélgetés következett. Annyira egy húron pendültek már a gyerekekkel, hogy szinte csak a fejük tetejére nem mentek fel!!!!!
Aztán sor került az ajándékozásra is. A gyerekek játékokat-ruhákat kaptak. A lakásotthon számára pedig rengeteg tartós élelmiszert hoztak, mellyel megkönnyítik a lakásotthon étkezésének változatosabbá tételét.
Mit is jelent nekünk ez a kapcsolat a Bulcsu Vezér hagyományőrző Egyesülettel? Elsősorban a feltétlen elfogadást említeném. A több éves kapcsolat során az Egyesület tagjai „megtanulták” hogy gyermekeinket nem sajnálni kell - ők nem tudják, hogy fogyatékosok - hanem nagyon szeretni és elfogadni másságukat. Úgy érzem ez teljes mértékben sikerült.
A következő az, hogy a gyermekeink számára hatalmas élmény, öröm, ha meglátogatnak bennünket. Jó kapcsolat más felnőttekkel- ez sokat jelent számukra.
Az adományozásról: Ismereteim szerint nem kevés szervezésbe, utánajárásba került, hogy gyermekeink számára tudjanak adományokat gyűjteni. A sok szabadidő feláldozása, az emberek megnyerése a lakásotthon megsegítésére, a hidegben való gyűjtés mind azt jelenti, hogy az egyesület tagjai tiszta szívvel, őszinte szeretettel teszik, amit vállaltak lakóink életének szebbé varázsolásához.
Nem tudok mást írni, mint hogy KÖSZÖNJÜK!

Rum,2015. február 16.
Siposné Zsuzsa
Rumi lakásotthon vezetője


Dátum: 2012.12.22

Feladó: Lottika

Tárgy: ?!

Üdvözletem!

Most láttam az adomány gyűjtést, és meglepődtem!
Hogy jutott az eszükbe, hogy adományokat gyűjtsenek?
Nem lehetett volna egy forgalmasabb helyen?

Üdv.: Lottika

Dátum: 2012.12.24

Feladó: Phartus

Tárgy: Re:?!

Adjon...!!!!

Tudja Kedves Lottika, mi is szülők, de főleg érző emberek vagyunk és úgy gondoltuk ha mi is tudunk valamelyest segíteni, miért ne tegyük!!!!
Nem is gondoltuk, mennyire szívmelengető érzés volt az átadás!!!!
Nem is hagyjuk abba, húsvétkor megint gyűjtünk!!!!
Azért nem tudtunk forgalmasabb helyre menni gyűjteni, mivel egy Szombathelyi Önkormányzati rendelet szerint közterületen nem szabad gyújteni, koldulni!!!
Mi ezt tiszteletben tartva, magánterületen tevékenykedtünk!
Remélem a válaszom kielégítő volt.

Áldás Phartus

Dátum: 2012.12.09

Feladó: kiss Árpi

Tárgy: Vélemény

Hali!

Meg voltam döbbenve mikor tegnap megláttam a tagjaitokat, abban a kutya ordító hidegben a nagy szálló előtt!
Rászoruló gyerekeknek gyüjtöttetek! Dicséret érte! Nem biztos, hogy sokan bevállalták volna.
A Tv a Rádió azt beszéli, csak az induljon el akinek nagyon fontos, hát létszik, hogy nektek ez a fontos!
Elismerésem!
Nem is hallottam róla, hogy ijjász egyesület csinált volna hasonlót.

Hali

Dátum: 2012.11.25

Feladó: Totti

Tárgy: Vélemény

Sziasztok!

Ez a gyűjtés remek gondolat! Sajnos vannak akik tényleg nem tudnak ajándékot venni! Én is viszek néhány könyvet, amit a gyermekeim kinőttek.

Totti

Dátum: 2012.11.25

Feladó: Phartus

Tárgy: Re:Vélemény

Adjon...!!!

Köszönjük! Szeretnék egy kicsit csökkenteni az ajándék nélkül ünneplő gyermekek számát, a magunk egyszerű módján!!!

Áldás

Dátum: 2012.11.20

Feladó: Jani

Tárgy: Köszönet.

Szia!

Köszönöm azt a szuper előadást, amit hallottam szombaton. Végre újból kezdődik valami az igazság frontján!

Jani

Dátum: 2012.11.22

Feladó: Phartus

Tárgy: Re:Köszönet.

Adjon...!!!

Megteszünk mindent, ami tőlünk telhető! Őrülünk, hogy jól szórakoztál!

Áldás Phartus

Dátum: 2012.11.09

Feladó: kiss Árpi

Tárgy: Vélemény

Hali!

A nyáron láttam a karneváli progitok, és az esti máglyás bemutatót is, meg kell mondanom tetszett. Ezért is követem figyelemmel az oldalon a tevékenységeteket.
Egyre jobb lesz az oldal, mivel most a napokban láttam hogy megint bővűlt a menüsor.
Azok az ismeretterjesztő szösszenetek biztosan sok embernek tetszik, köztük nekem is.
Azt gondoltam, hogy a téli napokban Ti is leültök, mint a többi hasonló egyesület, de látom komoly progkat húztok elő a tarsolyból. Ha az időm engedi, én is ott leszek.

Hali Árpi

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása