Kérem itt is szavazzatok az év hagyományőrzőjére!!!!!

Szavazzatok osszátok!!!
Adjon a Teremtő Mindenkinek kellemes napot!

Egyesületünk, a Bulcsu Vezér Hagyományőrző egyesület és a "Táltos Idő" Hagyományőrző Alapítvány azt a célt tűzte ki, hogy közösen, válasszuk meg az "Év Hagyományőrzőjét", szavazás alapján!
Szavazni 2013, 09, 21. az őszi napéjegyenlőség napjától lehet, 2014, 09, 21. napjáig, a következő napéjegyenlőségig lehet!

Tájékoztató Jellegű Szabályzat!

Azt hogy kire lehet szavazni, azt a következő oldalakon lehet megtekinteni, és a javaslatokat is oda lehet leadni, a "vendégkönyv" rovatba, pár mondat kíséretében, a javasolt személy munkásságáról.
A javaslatokat, 2013, 12, 31.-éig tudjuk elfogadni!

https://bulcsu-vezer.webnode.hu/

https://taltos-ido-hagyomanyorzo-alapi.webnode.hu/

A szavazni a fent említett oldalak kezdő lapján található "szavazó blokkban" lehet, amit mindenki nyomon is tud követni!

A díjazásról:

Díjátadás, egy ünnepi rendezvény keretein belül történik, ahol a díjazottnak, bemutatkozási lehetőséget biztosítunk!
A díjazott "Az év Hagyományőrzője" címet viselheti egy évig! (2015, 09, 21-ig)
A cím elnyerője egy 2 személyes Wellness hétvégét tölthet el, a Kenyeri Viktória Apartmanházban!
Felajánlásokat a díjazásra elfogadunk, hogy minél nagyobb, és értékesebb legyen az ajándékok sora.
Érd.: 06/209-872-969

Áldás Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület és a "Táltos Idő" Hagyományőrző Alapítvány

Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület
bulcsu-vezer.webnode.hu/

"Táltos Idő" Hagyományőrző Alapítvány

taltos-ido-hagyomanyorzo-alapi.webnode.hu/
 

 

Kátai Zoltán Énekmondó


Gyermekkoromban kezdődött, a különböző zenei stúdiumok után 1983 óta hivatásszerűen zenélek, énekelek, 11 évet töltöttem a Mákvirág népzenei együttesben. Velük a nagyvilágot, Dinnyés Józseffel Magyarországot jártam; muzsikáltam Kecskés Andrással, Kobzos Kiss Tamással.

A zenén keresztül jó barátságba kerültem Sebő Ferenccel, Cseh Tamással, a Kaláka Együttessel, verséneklőkkel, utcaszínházi csepürágókkal, népzenészekkel és néhány fiatal énekmondóval.

Szerencsés vagyok, mert a kedvenc időtöltésem egyben foglalkozásom is: a históriás énekek és a reneszánsz magyar dal. Gitáron, kobzon, kontrán, lanton, fidulán magam tanultam, bár mindig akadtak segítő jóbarátok.

Regélő Fehér Táltos Dobosok

 

A Regélő Fehér Táltos Hagyományőrző Egyesület Dobcsapata Árpád fejedelem évének Fergeteg havában, 2007 januárjában alakult, 2010 óta közhasznú fokozatot kapott.
Célunk az ősi magyar néplélek sajátosságainak, belső értékeinek felidézése, felszínre hozatala és tudatosítása saját magunkban és a magyar népesség legszélesebb rétegeiben, a magyarságtudat erősítése.

A mindenki számára érthető és elfogadható mondanivalónk a szeretet nélkülözhetetlenségéről, a jóság, a becsület, az összetartozás fontosságáról, az ősök tiszteletéről, a hazaszeretetről, megmaradásunkról, a mindenek feletti Istenhitről szólnak. Ezt erősíti fel a táltosdob gyógyító, lelkesítő rezgése, a korhű viselet.

2009 óta minden nyáron dobos tábort szerveztünk gyermekek és fiatalok számára, magyar őstörténet és rovásírás tanítással, íjászkodással és fegyverismerettel egybekötve.

2008 óta minden nagyobb hagyományőrző összejövetelen jelen vagyunk (Kurultaj, Ősök napja, Fényünnep, Magyarok Országos Vására, stb.)

A hét év alatt eddig kb. 300 alkalommal léptünk közönség elé. Erdélyben, Kárpátalján, Felvidéken és Délvidéken is több településen szerepeltünk.
A 2009-es nagy-britanniai walesi fellépéssorozat azt bizonyította, hogy mondanivalónk a nyelvi akadályok ellenére is eljut az emberi szívekhez.

A csapat székhelye Királd, Budapest és Dunafalva.