Jótékonysági gyűjtés.

2016.01.13 14:02

Tisztelt Látogatók!

Egyesületünk három éven keresztül rendszeressen ajándékozta meg a rumi gyermekotthon azon kicsi közösségét, ahol állandóan bentlakó fogyatékos gyermekek élnek, 24-25 fő.

Az első kettő alkalommal játékokat, könyveket és ruhanemüt vitünk karácsony előtt és a megható érzés mellett nagyon felemelő volt látni a csillogó gyerekszemeket, amit mi, az átadók. csak könnyes szemekkel tudtuk viszonozni.

A második alkalommal egy szombathelyi óvóda gyermekei adtak a kortársaiknak egy kis műsort az ajándékozás mellett szervezésünkbe.

Harmadjára, mivel már rengeteg játék és egyéb gyűlt össze, úgy határoztunk, hogy tartós élelmiszerrel, vegyi árúval ill. némi édességgel lepjük meg a kis barátainkat, akik már név szerint szólították az állandó átadóinkat. Ezeket a termékeket az egyesület tagjai egymást válltva a TESCO és az INTERSPAR előtereiben gyűjtötték napokon keresztül.

Az érzéseket, melyek bennünk kavarogtak alkalmanként az átadásnál, nem tudom szavakkal kifejezni.

Külön beszélgetéseket folytattunk a Vezetőnővel, Gondozókkal, akik minden alkalommal kávéval,süteménnyel és üdítővel vártak bennünk nagy szeretettel.

A hagyományt az idén sajnos meg kellett szakítani, mivel a hivatalos engedély kérő dokumentumunkra sem a TESCO, sem az INTERSPAR vezetősége nem reagált! Még csak vissza sem jeleztek! Pedig mi bizonyítottuk, fényképekkel dokumentáltuk, amit a "képgalériánban" bárki megtekinthet, hogy az általunk gyűjtött javak oda kerültek ahova szántuk/szánták! Ennek bizonyságáúl a Vezetőnő írt is egy köszönő levelet az egyesüetünk honlapjára, amit bárki el tud olvasni, mert nyilvános.

Mi szerettünk volna a 2015-ös karácsonyt emlékezetessé tenni az otthon lakói számára, de a bürokrácia közbeszólt. Költségvetésünk eléggé szűkös így saját forrásból nem tudtunk adakozni.

Úgy éreztem ezen információt közzé kell tennünk.

Áldás Békesség (Pungor Phartus Ferenc)