Kerecsen-Karácsony

Kerecsen - karácsony!

2017.12.26 11:21
Adjon az Öreg Östen Mindenkinek, Áldott Kerecsenyt !!!  

A Lovasíjász Díszbemutatója!

 
 
A film, amire a vártnál is nagyobb volt az érdeklődés 2016. február 24-én, Szombathelyen az Agora Savaria Filmszínházban. Itt mutatták be  A Lovasíjász című Magyar dokumentumfilmet.
 Az eredetileg 18 órára tervezett díszbemutatóra, egy pillanat alatt az összes jegy elkelt, így ezen a napon még egy vetítést beiktattak, egy korábbi időpontra. Mindkét alkalommal találkozhatott a közönség a rendezővel, Kaszás Gézával, Dr. Obrusánszky Borbála történész – néprajzos – keltkutatóval, valamint a Bulcsu Hagyományőrző Egyesület tagjaival. Az ő közreműködésüknek köszönhetően a mozi aulájában fegyverzet, és viselet bemutató, és egy jurta is látható. A film előtt ugyanitt, egy témába vágó fotókiállítást is megtekinthettek az érdeklődők. Kaszás Géza filmrendező dokumentumfilmje, Kassai Lajos munkásságát mutatja be, aki a Szent György Lovagrend tagjaként működtet nemzetközileg ismert lovasíjász iskolát, és sokszoros bajnok ebben a kategóriában. Tanítását a világban mindenhol ismerik, Lovasíjászat című könyvét német és angol nyelvre is lefordították.2003-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki. A film középpontjában az ember áll, akit az íj vitt a lovakhoz, és akit azok repítettek a lábbal és gondolattal bejárható világba. Betekinthettünk a lovasíjász mester életébe, az állatvilággal, és természettel való kapcsolatába, edzéseibe. Részleteket tekinthettünk meg a lovasíjászatra való felkészülésből, a követelményekből, és a versenyekből is láthattunk jeleneteket. Mindezt elképesztően szép felvételeken, tájakon, és jeleneteken keresztül, csodaszép zenei aláfestéssel tálalva. A film megtekintése után a rendezőtől érdekes kulisszatitkokat is megtudhattunk, valamint azt is, hogy a film készítése már 2012-ben elkezdődött, és még 2015-ben is forgattak hozzá jeleneteket. Azt is elárulta, hogy hosszú időbe telt, míg a jelenetekben szereplő állatok elfogadták azt ami körülöttük zajlik. Ezt pedig egyszerre tették meg, jól látható módon. Ilyen, és hasonló érdekességekre derült fény a kedd esti közönségtalálkozón.
 
 
 
przoli.blogin.hu/2016/02/25/a-lovasijasz-diszbemutato-es-kozonsegtalalkozo-a-savaria-moziban/
 
A linket megnyitva és egy képre kattintva megnyílik a képgaléria!
 

Ajánlott Programelemünk!

 

Igen Tisztelt Érdeklődő!

Várunk minden érdeklődőt, fiút, lányt, fiatalt, időset, 10-től-100 évig, akit érdekel a IX-X. századi (honfoglalás kori) hagyományőrzés, íjászat. Heti két alkalommal tudunk foglalkozni kezdőkkel, helyet biztosítani haladóknak, és ha van kedve valakinek az énekléshez, arra is tudunk kellemes, és hasznos időtöltést.
Várunk Benneteket, keressetek bennünk bizalommal!

Egyesületünk teljes politika mentesen tevékenykedik, de minden felkérést elfogadunk!!!! Vállaljuk ünnepségeken, szoboravatásokon díszőrség állását, rendhagyó történelemórákon a honfoglalás kori viselet, fegyverzet, életmód, és szokások bemutatását. Mindezt ötvözve az I. István Király (Vajk) előtti Ősi Vallásról, Táltosokról, és egyéb szakrális szokásokról.
Várjuk az érdeklődők kérdéseit, melyekre tiszta szívvel válaszolunk.

Érd.: Pungor "Phartus" Ferenc 06/706024391, Tóth Attila 06/309794464

 

Írj véleményt a tevékenységünkről!

Dátum: 2015.02.16

Feladó: Siposné Zsuzsa

Tárgy: Ajándékozások

2012 decemberében megcsörrent a telefonom, s egy ismeretlen férfihang nagyon kedvesen, barátságosan megkérdezte tőlem, hogy Lakásotthonunk számára elfogadunk-e ajándékokat.
A Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület vezetőjeként mutatkozott be. Bevallom sohasem hallottam róluk. Kicsit félve mondtam igent, hisz gyermekeink eleinte tartózkodóak az idegenekkel szemben, meg karácsony tájékán amúgy is sok vendégünk érkezik.
December 15-én megérkeztek vendégeink. Volt ám nagy csodálkozás mind a gyermekek, mind a felnőttek körében. Korhű ruhákban jöttek a vendégeink- ilyet még nem láttunk!
A kezdeti meglepetés hamarosan feloldódott, egy kis idő elteltével már, mint régi ismerősök beszélgettek a gyerekekkel. Kiemelném Babi „nénit” akin először láttam, hogy teljes mértékben elfogadja gyermekeinket az első perctől kezdődően. Aztán az ajándékok átadása után egy-két könnycseppet is láttam elmorzsolni a tagok arcán.
2013-ban már ismerősként jöttek, vendégeket is hoztak magukkal. A kis óvodások műsora nagyon élvezetes volt mindenki számára. Az ajándékozást követő közös játékban úgy elmerültek a gyerekek, hogy a külső szemlélő nem azt látta, hogy vannak fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek, hanem CSAK GYERMEKEK, akik elmélyülten játszanak EGYÜTT! Ez számunkra sokat jelentett.
Az Egyesület tagjai nagyon érdeklődőek voltak a lakásotthon életével kapcsolatban, nem győztünk válaszolni kérdéseikre. Kis idő elteltével már a Tagok ölében ültek a kisgyerekek, a nagyobbak beszélgettek velük.
2014 márciusában ismét örömet szereztek kis lakóinknak az Egyesület tagjai. Szekeres Rita jóvoltából gyümölcssalátát kaptak gyermekeink, melyet jó étvággyal elfogyasztottak.
2014 novemberében Feri-az Egyesület vezetője ismételten felkeresett, azzal, hogy karácsonykor ismét szeretnének eljönni hozzánk, meglátogatni gyermekeinket és ismételten ajándékot hoznának. Érdeklődött, hogy mire lenne szükségünk, s azt ők megpróbálják számunkra megszerezni.
December 20-án már izgalommal vártuk vendégeink érkezését. Az Egyesület négy tagja jött hozzánk karácsonyozni. Babi „néni” azzal kezdte, hogy egy csomó szaloncukrot kiborított az asztalra a gyermekeink nem kis örömére! Aztán kötetlen beszélgetés következett. Annyira egy húron pendültek már a gyerekekkel, hogy szinte csak a fejük tetejére nem mentek fel!!!!!
Aztán sor került az ajándékozásra is. A gyerekek játékokat-ruhákat kaptak. A lakásotthon számára pedig rengeteg tartós élelmiszert hoztak, mellyel megkönnyítik a lakásotthon étkezésének változatosabbá tételét.
Mit is jelent nekünk ez a kapcsolat a Bulcsu Vezér hagyományőrző Egyesülettel? Elsősorban a feltétlen elfogadást említeném. A több éves kapcsolat során az Egyesület tagjai „megtanulták” hogy gyermekeinket nem sajnálni kell - ők nem tudják, hogy fogyatékosok - hanem nagyon szeretni és elfogadni másságukat. Úgy érzem ez teljes mértékben sikerült.
A következő az, hogy a gyermekeink számára hatalmas élmény, öröm, ha meglátogatnak bennünket. Jó kapcsolat más felnőttekkel- ez sokat jelent számukra.
Az adományozásról: Ismereteim szerint nem kevés szervezésbe, utánajárásba került, hogy gyermekeink számára tudjanak adományokat gyűjteni. A sok szabadidő feláldozása, az emberek megnyerése a lakásotthon megsegítésére, a hidegben való gyűjtés mind azt jelenti, hogy az egyesület tagjai tiszta szívvel, őszinte szeretettel teszik, amit vállaltak lakóink életének szebbé varázsolásához.
Nem tudok mást írni, mint hogy KÖSZÖNJÜK!

Rum,2015. február 16.
Siposné Zsuzsa
Rumi lakásotthon vezetője

Dátum: 2015.02.16

Feladó: Pungor "Phartus" Ferenc

Tárgy: Re:Ajándékozások

Kedves Zsuzsa!

Elérzékenyülve olvastuk leveled, ami álltal ismételten átéltük azokat a felemelő érzéseket, melyeket nálatok tapasztalhattunk meg!
Ezúton is nagyon köszönjük!!!!

Pungor "Phartus" Ferenc

Dátum: 2014.12.29

Feladó: Johnf628

Tárgy:

Link exchange is nothing else but it is simply placing the other persons web site link on your page at proper place and other person will also do same for you. aefgddedfcfe

Dátum: 2015.01.01

Feladó: Phartus

Tárgy: Re:

Enter the Creator Tengri!

Please describe briefly what you want to replace us. If it is in English! Thank you!

Phartus

Dátum: 2014.06.14

Feladó: Kazi

Tárgy: Szigetszentmiklós

Hahó!

Örülünk a 21.-ei tűzgyújtásnak!!! Tavaly is ott voltunk, nagyon jó volt.

Kazi

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Új hozzászólás hozzáadása

Újdonságok

Jótékonysági gyűjtés.

2016.01.13 14:02
Tisztelt Látogatók! Egyesületünk három éven keresztül rendszeressen ajándékozta meg a rumi gyermekotthon azon kicsi közösségét, ahol állandóan bentlakó fogyatékos gyermekek élnek, 24-25 fő. Az első kettő alkalommal játékokat, könyveket és ruhanemüt vitünk karácsony előtt és a megható érzés mellett...

Ismételten megajándékoztuk a Rumi Gyermekotthon lakóit!

2014.12.20 08:47
Egyesúletünk immáron harmadik éve gyűjt, ill. visz karácsonyi ajándékot ezeknek a közepesen sérűlt gyermekek számára. Adománxainkat tiszta őszinte szívvel adtuk és a bentlakók csillogó szemekkel fogadták. A tartós élelmisztert és a vegyi árút az intézményben fogják felhasználni.

Jótékonykodás!

2014.03.15 15:00
Szekeres Rita tagtársunk jóvoltából, megint tudtunk segíteni a Rumi Gyermekotthon állandó lakóinak. Hideg Friss Gyümölcssalátával leptük meg apró Barátainkat és gondozóikat egyaránt. Az adományt természetesen szívesen fogadták, fogyasztották. Ezúton is köszönjük Ritának az önzetlen segítséget.

Toborzás!

2014.02.25 10:51
TOBORZÁS 2014! Igen Tisztelt Látogatók, Érdeklődők!   A további elképzeléseink megvalósítása érdekében, egyesületünkbe várunk szeretettel olyan személyeket,  - Lányokat, asszonyokat, fiúkat, férfiakat - Szombathelyről, és környékéről, akik vállalják...

Felhívás!

2013.12.28 11:11
ADJON...!!!   IGEN TISZTELT ISMERŐSEINK A HONLAPUNK ILL. FACEBOOK PROFILUNK LÁTOGATÓI!   NAGYON SAJNÁLJUK, HOGY ILYEN PROBLÉMÁT KELL KÖZZÉ TENNÜNK, DE EZ NEM TŰR HALASZTÁST!   TUDOMÁSUNKRA JUTOTT, HOGY VALAKI VISSZAÉL AZ EGYESÜLETÜNK NEVÉVEL, A TEVÉKENYSÉGÜNKET MAGÁÉNAK...

A szavazás Díjkiosztója!

2013.09.30 17:42
2013, október 19. napján, a díjjazottak a Citistar Selencion bál keretein belül vehetik át a díjjaikat és itt egy rövid bemutatkozásra is lehetőségük lesz!

Véget ért egy SZAVAZÁS!

2013.09.24 11:32
Véget ért a tavalyi évben meghirdetett "Az év hagyományőrzője" cím odaitélésére irányúlt szavazás! A szavazatok alapján: I. helyezett,  Kassai Lajos II. helyezett,  Mónus József III. helyezett holtversenyben, Kelemen Zsolt, ill. "Regős" Sziránszki József A dijjak átadásáról később...

Süni mentés!!!

2013.05.09 13:18
Szintén a Tagtársunk mentette meg a kis sünit.....    hvg.hu/panorama/20130509_Video_masfel_meteres_csobe_esett_sunt_kel#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_5_9

"Örökségvédelem"....

2013.05.06 10:40
Egyik Tagtársunk, polgári természetőrként éa túravezetőként védi az Őseink által ránk maradt hagyatékot! Nagy szükség is van a megóvásra, mivel sajnálatos módon az ember folytatja a legnagyobb...

Elismerésben Részesűltünk!

2013.05.02 13:09
  A nagy megtiszteltetés melett, óriási megepetésként éltük meg, hogy citistar.hu kuratóriuma a mi egyesületünket jelölte a nyugati régióban az "Év hagyományőrző Egyesülete 2013 Díj" nyertesévé, a 2012-ben végzett tevékenységünk alapján! Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a...
1 | 2 | 3 >>

Újdonságok

Az összegyűlt adományok átadása!

2012.12.12 13:55
Egyesületünk, 2012, 12, 15. napján, 15:00-kor adja át az összegyűlt ajándékokat, a Rumi Gyermekotthon aprócska lakóinak. Megkeresésünket nagy örömmel fogadták az otthon Vezetői, annak ellenére, hogy egy másik egyesület (Kézfogás a Gyermekekért egyesület) is felkereste Őket. Igaz Ők egy...

Játék és Könyv Adományokat Gyűjtünk a Rászoruló Családok Részére!

2012.11.25 09:15
Egyesületünk a Bulcsu Vezér Hagyományőrző Egyesület, még használható, nem hiányos játékokat, könyveket gyűjt 2012, december 9. napjáig, a rászoruló családok számára.  "LEGYEN MINDEN GYEREKNEK KARÁCSONY!" Az adományokat  a Szombathely Markusovszky u. 6. szám (Volt Megyei...

Évadzáró közgyűlés!

2012.10.20 19:09
Sikeresen megtartottuk az "Évadzáró Közgyűlésünket"! A Vezetőség tagjai elmondták véleményüket az év munkájáról, kitérve szinte minden apróságra. Nem maradtak el a dícsérő szavak mellett, a jogos bírálatok sem!  Szerencsére az utóbbiból volt kevés! A pozitív pénzügyi beszámolót, nagy...

Toborzás!

2012.09.30 09:51
Igen Tisztelt látogatók! A további elképzeléseink megvalósítása érdekében, egyesületünkbe várunk szeretettel olyan személyeket, (Lányokat, fiúkat, asszonyokat, férfiakat) Szombathelyről, és környékéről, akik vállalják a szereplést bemutatókon, fellépéseken. Ehhez minden tőlünk telhető...

Szavazás, az "Év hagyományőrzője" cím odaitéléséről.

2012.09.18 07:31
  Szavazzunk!!! Adjon a Teremtő Mindenkinek kellemes napot! Egyesületünk, a Bulcsu Vezér Hagyományőrző egyesület azt a célt tűzte ki, hogy közösen, válasszuk meg az "Év Hagyományőrzőjét", nyílvános szavazás alapján!  Szavazni 2012, 09,...

Szavazás a kis csikó nevéről!

2012.08.12 10:11
Adjon...!!!! Megkezdődött a ki írt szavazás! Kérjük szavazzatok minnél többen! Ha az első pontban szereplő nevekre szavozól, (csak egyet lehet!!!) akkor azt légyszi írd meg megint az oldalunk, "Vendégkönyv" rovatába! Emlékeztetőül, a győztes név beküldője egy 5 alkalmas lovagló...

Kutyamentés

2012.06.22 17:53
  Adjon...!!! Az állatok mindig is az embert "szolgálták" (feltétel nélkül), de a gondoskodás róla mindig is az emberé volt!!!!! Ha valaki ezt nem tudja elfogadni, az ne tartson állatot! Ha pedig hibázik ismerje be, és ne a"fellegekbe járjon", vagy bünhődjön!!! Az állat ugyanazt érzi...

A tevékenységünk elismerésének egyik bizonyítéka!

2012.06.12 10:33

Felvonulás, és egyébb tevékenység lovakkal

2012.06.11 14:36
Csapatunk tagja lett egy lótulajdonos Hölgy, aki a fellépésekre szívesen elhozza a lovait,  melyek alkalmassak gyermekek lovagoltatására, felvonulásokra, és meglepetés programokra is.

Hagyományőrző napközis tábor!

2012.06.01 13:18
 
<< 1 | 2 | 3 >>

A Csapat Zászlaja.


Egyesületünk által létrehozott

alapítvány

taltos-ido-hagyomanyorzo-alapi.webnode.hu/

Újdonságok

Jótékonysági gyűjtés.

2016.01.13 14:02
Tisztelt Látogatók! Egyesületünk három éven keresztül rendszeressen ajándékozta meg a rumi gyermekotthon azon kicsi közösségét, ahol állandóan bentlakó fogyatékos gyermekek élnek, 24-25 fő. Az első kettő alkalommal játékokat, könyveket és ruhanemüt vitünk karácsony előtt és a megható érzés mellett...

Ismételten megajándékoztuk a Rumi Gyermekotthon lakóit!

2014.12.20 08:47
Egyesúletünk immáron harmadik éve gyűjt, ill. visz karácsonyi ajándékot ezeknek a közepesen sérűlt gyermekek számára. Adománxainkat tiszta őszinte szívvel adtuk és a bentlakók csillogó szemekkel fogadták. A tartós élelmisztert és a vegyi árút az intézményben fogják felhasználni.

Jótékonykodás!

2014.03.15 15:00
Szekeres Rita tagtársunk jóvoltából, megint tudtunk segíteni a Rumi Gyermekotthon állandó lakóinak. Hideg Friss Gyümölcssalátával leptük meg apró Barátainkat és gondozóikat egyaránt. Az adományt természetesen szívesen fogadták, fogyasztották. Ezúton is köszönjük Ritának az önzetlen segítséget.

Toborzás!

2014.02.25 10:51
TOBORZÁS 2014! Igen Tisztelt Látogatók, Érdeklődők!   A további elképzeléseink megvalósítása érdekében, egyesületünkbe várunk szeretettel olyan személyeket,  - Lányokat, asszonyokat, fiúkat, férfiakat - Szombathelyről, és környékéről, akik vállalják...

Felhívás!

2013.12.28 11:11
ADJON...!!!   IGEN TISZTELT ISMERŐSEINK A HONLAPUNK ILL. FACEBOOK PROFILUNK LÁTOGATÓI!   NAGYON SAJNÁLJUK, HOGY ILYEN PROBLÉMÁT KELL KÖZZÉ TENNÜNK, DE EZ NEM TŰR HALASZTÁST!   TUDOMÁSUNKRA JUTOTT, HOGY VALAKI VISSZAÉL AZ EGYESÜLETÜNK NEVÉVEL, A TEVÉKENYSÉGÜNKET MAGÁÉNAK...

A szavazás Díjkiosztója!

2013.09.30 17:42
2013, október 19. napján, a díjjazottak a Citistar Selencion bál keretein belül vehetik át a díjjaikat és itt egy rövid bemutatkozásra is lehetőségük lesz!

Véget ért egy SZAVAZÁS!

2013.09.24 11:32
Véget ért a tavalyi évben meghirdetett "Az év hagyományőrzője" cím odaitélésére irányúlt szavazás! A szavazatok alapján: I. helyezett,  Kassai Lajos II. helyezett,  Mónus József III. helyezett holtversenyben, Kelemen Zsolt, ill. "Regős" Sziránszki József A dijjak átadásáról később...

Süni mentés!!!

2013.05.09 13:18
Szintén a Tagtársunk mentette meg a kis sünit.....    hvg.hu/panorama/20130509_Video_masfel_meteres_csobe_esett_sunt_kel#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_5_9

"Örökségvédelem"....

2013.05.06 10:40
Egyik Tagtársunk, polgári természetőrként éa túravezetőként védi az Őseink által ránk maradt hagyatékot! Nagy szükség is van a megóvásra, mivel sajnálatos módon az ember folytatja a legnagyobb...

Elismerésben Részesűltünk!

2013.05.02 13:09
  A nagy megtiszteltetés melett, óriási megepetésként éltük meg, hogy citistar.hu kuratóriuma a mi egyesületünket jelölte a nyugati régióban az "Év hagyományőrző Egyesülete 2013 Díj" nyertesévé, a 2012-ben végzett tevékenységünk alapján! Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a...
1 | 2 | 3 >>

Egyesületünk, Műanyag kupakgyűjtésbe kezdett jótékonysági célzattal!

 

Mindenféle műanyag kupakot elfogadunk, amelyik nem szennyezett!
Az átvétel helye: 
Telefonon, ill. e-mailben előre egyeztetett helyen!
De minden fellépésünk színhelyén is át tudjuk venni adományaikat!
Köszönjük!!!!